Închide
  • 1
    {{p.products.title}}
    {{ p.products.price }} lei
    {{p.products.price}} lei
Total: {{ totalInCart }} lei
La moment nu sunt produse în coș.
Completează formularul
Alege modul de livrare

Cum să te încălzești calitativ în plină iarnă? Pături și plapume potrivite în sezonul rece

Ce poate fi mai frumos decât un weekend de iarnă petrecut în fața șemineului cu o plapumă călduroasă și în brațele persoanei dragi? Chiar dacă primii fulgi nu se grăbesc să cadă, iarna vine cu pași rapizi și fiorii, pe care îi simți, îți spun că e timpul să scoți plapuma groasă de iarnă, pentru că vor urma niște nopți extrem de friguroase. 

Dacă vrei să împrospătezi aspectul dormitorului sau livingului tău și în același timp să te ascunzi de zilele geroase ale iernii, ți-am pregătit un ghid practic despre alegerea unei plapume calitative.

Alege corect mărimea plapumei

De regulă, plapumele sunt disponibile în diferite mărimi, printre care se numără și cele cu lungimea extra, duble sau pentru o singură persoană. Însă, cea mai solicitată este plapuma mare, cu lungimea și lățimea de 220 cm. Cu o astfel de dimensiune a plapumei, cu siguranță, nu vei rămâne dezvelit peste noapte.

Se recomandă ca plapuma să fie cu cel puțin 20-30 cm mai lungă decât înălțimea persoanei care o folosește. De exemplu, dacă ai înălțimea de 170 cm, o plapumă de 200 cm va fi tocmai perfectă pentru tine. În ceea ce privește lățimea plapumei, aceasta se alege în funcție de dimensiunea standard. Dacă dorești o plapumă single, aceasta trebuie să fie cu cel puțin 30 cm mai lată decât lățimea umerilor tăi, iar plapuma dublă la fel de lată ca și salteaua patului pe care dormi împreună cu partenerul tău. Atunci când alegi o pătură pentru doi, bineînțeles că trebuie să ții cont și de preferințele celui de lângă tine. Lățimea și lungimea, în cazul dat, contează la fel de mult ca și umplutura acesteia.

Optează pentru material și umplutură naturală a plapumei

Calitatea somnului și temperatura optimă a corpului tău în timpul somnului depind direct de materialul și umplutura plapumei cu care te învelești în nopțile friguroase. Îți recomandăm să optezi pentru umplutură naturală, care te ajută să obții confort maxim în timpul nopții. Plapumele din puf, pene, fulgi, mătase, bumbac sau lână sunt cele mai solicitate pe piața textilelor pentru dormitor. Plapuma de lână, de exemplu, este o alegere clasică, mereu în topul vânzărilor, ideală pentru persoanele sensibile la frig. Pentru cei care preferă un regim termic lejer, este perfectă o plapumă din bumbac. Producătorii aleg să combine umpluturile și să creeze plapume calitative pentru preferințele fiecărui cumpărător. 

Calitatea umpluturii este direct proporțională cu puterea de izolare a plapumei. Una dintre cele mai importante caracteristici ale unei umpluturi bune sunt calitatea penelor și fulgilor care intră în componența plapumei. Cu cât umplutura este mai calitativă, cu atât mai mult aer va fi prins pe centimetru pătrat al umpluturii. Această particularitate va crește gradul de izolare termică a plapumei. 

 

Pe lângă umpluturile menționate, să nu uităm și de bambus. Considerat o fibră a viitorului, bambusul a devenit o adevărată inovație datorită proprietăților sale antibacteriene și hipoalergenice. Plapumele confecționate cu umplutură din fibre de bambus se potrivesc perfect persoanelor alergice la puf sau pene.

Materialul din care este realizată țesătura exterioară a plapumei este la fel de importantă ca și umplutura. Aceasta poate fi realizată fie din bumbac, fie din poliester sau din ambele materiale. Fii atent să alegi o țesătură din bumbac cambric. Acest tip de material constă din fire subțiri, este des, ușor și simplu în spălat. Grație densității sale, cusăturile nu se desfac. Din acest motiv, bumbacul cambric este foarte rezistent.

Crează o atmosferă caldă în dormitor și living

După ce ți-am adus câteva clarificări în alegerea materialului și umpluturii din care trebuie să fie confecționată o plapumă groasă, acum să trecem și la stilul care ai vrea să domine în dormitor sau în living. Plapuma sau cuvertura ta trebuie să aibă culori pastelate și plăcute, care-ți vor bucura ochiul și îți vor dărui un somn liniștit. Recomandare - în dormitor merită să alegi un set (plapumă și perne), astfel încât toate materialele să se potrivească, după senzații, iar gama coloristică să fie omogenă.

Îți recomandăm să optezi pentru un stil neutru, culori calde și liniștitoare. Nuanțele pastelate de lavandă, cafea cu lapte sau cele ale valurilor mării îți pot arăta direcția potrivită în crearea unei ambianțe plăcute în dormitor.

Pentru serile friguroase în fața șemineului sau televizorului, alege o pătură subțire, dar călduroasă pentru confort maxim și o stare de bine garantată. O pătură pufoasă și brațele celui drag sunt o combinație perfectă pentru iarna care ne bate deja la ușă.

 

Dacă ai decis ce pătură și plapumă îți dorești, atunci e timpul să treci la achiziție și să-ți asiguri confortul pentru sezonul rece. Plapuma aleasă corect – garanția unei ierni călduroase!

 

28.11 2019

Articole recente

Premiul Notorium – garanția exclusivă a calității și renumelui

Premiul Notorium – garanția exclusivă a calității...

mai mult
10.12 2019
Cum să te încălzești calitativ în plină iarnă? Pături și plapume potrivite în sezonul rece

Cum să te încălzești calitativ în plină iarnă? Păt...

mai mult
28.11 2019
Lenjerii de pat pentru copii, cum faci alegerea corectă?

Lenjerii de pat pentru copii, cum faci alegerea co...

mai mult
05.11 2019
Livrare pe întreg teritoriul Republicii Moldova
  • Livrare gratuită în Chișinău și suburbii
  • Livrare oriunde în țară - 70 lei/gratuită pentru comenzi de la 3000 lei
  • Achiți doar la livrarea produselor
  • Dacă nu eşti mulţumit de calitate, garantăm returnarea banilor