Închide
  • 1
    {{p.products.title}}
    {{ p.products.price }} lei
    {{p.products.price}} lei
Total: {{ totalInCart }} lei
La moment nu sunt produse în coș.
Completează formularul
Alege modul de livrare

Cum alegem corect accesoriile pentru dormitor în funcție necesitățile personale

Dormitorul – oaza ta de relaxare

Dormitorul ocupă un loc important în casa ta. Poate cel mai important, ținând cont de faptul că acolo îți permiți să te relaxezi, să îți încarci bateriile, să meditezi și să fii tu însuți. Confortul camerei în care ar trebui să scapi de stresul de peste zi este foarte important. Nu vei putea să uiți de toate într-o odaie puțin iluminată și cu un pat care nu-ți oferă starea de confort necesară. Și lenjeria de pat aleasă incorect îți va tăia din plăcerea de a te destinde. Un vechi proverb armenesc spune: „Cine doarme într-un loc rău, doarme rău”. Drept la țintă. Așa că așterne-ți într-un loc prielnic somnului și alege o lenjerie pe măsură.

Cum alegi lenjeria de pat potrivită?

Dacă vrei să îți cumperi lenjerie pentru dormitor, iar achiziția să te mulțumească, ține cont de următoarele criterii simple:

●      Dimensiuni.

Trebuie să știi exact ce cumperi și cât cumperi. Ai un dormitor mare ori o canapea? Ce mărimi are? Dacă este pentru prima dată când cumperi lenjeria, poți să măsori patul, pentru a nu da greș. De altfel, odihna ta va avea de suferit dacă cearșafurile de pat nu vor fi potrivite.

●      Materiale.

Cearșafurile de pat pot fi din materiale organice, naturale ori din stofă sintetică. Evident, materialele naturale, deloc prelucrate artificial, sunt cele recomandate de specialiști pentru albituri de pat.

✔     Ele lasă pielea să respire,

✔     Sunt antialergice,

✔     Țin cald iarna și răcoare vara,

✔     Sunt mai plăcute la atingere.

Deci, dacă mizezi pe natural poți alege bumbacul, bambusul ori mătasea, iar dacă vrei să economisești pe confort – poliesterul ori alte materiale combinate sintetice.

Ai un sfat: alege o stofă bună și trainică. O gospodină adevărată va atrage întotdeauna atenție la modul în care lenjeria de pat poate fi întreținută. Mai exact la cum se transformă materialul la spălare ori la călcare. Gândește cu mai mulți pași înainte. Ce rost are să te bucuri de faptul că ai scos mai puțini bani din buzunar, dacă achiziția ta nu-ți oferă nici confortul necesar, iar aspectul estetic lasă de dorit chiar după prima spălare?

●      Aspect.

Alege culoarea care îți place. Nu face compromisuri. Alege stilul care ți se potrivește. Nu-ți schimba obiceiurile pentru că nu găsești din prima o cuvertură de pat potrivită în Chișinău. Caută până vei găsi ceea ce te va mulțumi. Nu uita: investind în dormitorul tău, investești în confortul tău, în odihna ta.

●      Nevoi personale.

Dacă ești alergic, de exemplu, mai trebuie să ții cont și de această particularitate a corpului tău. De fapt, asta ar trebui să fie prioritatea ta numărul unu când cauți lenjerii de pat în Chișinău. Poți să-ți cumperi o pernă antialergică, care te va scăpa de chin și îți va asigura un somn liniștit.

Știi cum funcționează pernele antialergice?

Pernele antialergice sunt o scăpare pentru oamenii pielea cărora reacționează urât la contactul cu anumiți alergeni. Dacă în ultima vreme îți lăcrimează excesiv ochii, dacă strănuți mai des, dacă ți-au apărut iritații pe corp ori ai stare general de rău, s-ar putea să fi intrat și tu în rândul persoanelor pielea cărora este mai sensibilă și are nevoie de îngrijire specială. În asemnea cazuri medicii recomandă unguente speciale, regim dietic, iar câteodată chiar și terapie antimicrobiană. Nu este cazul să te gândești la ce e mai rău. Încearcă o rezolvare simplă a problemei tale. Elimină factorii alergeni. Începe cu lenjeria de pat. Poate ar fi cazul să te gândești să-ți cumperi o pernă antialergică, să faci diferența.

Pernele antialergice sunt confecționate din materiale care joacă rol de barieră între corpul uman și factorii nocivi din mediu. Totodată, ele nu permit capului să transpire, ținând departe, astfel, alergenii și microbii ori praful care îți provoacă starea de rău. La fel se întâmplă cu umplutura din pernele respective. Pernele antialergice pot avea:

✔     Umplutură naturală – din lână, mătase, latex natural. Acestea sunt doar câteva dintre umpluturile care se folosesc la acest tip de perne. Sunt organice, neprelucrate și au un efect minunat asupra persoanelor alergice.

✔     Umplutură sintetică – poate fi din holofibră, microfibră, vată din nanofibră. Acestea sunt umpluturile tratate chimic care se utilizează în pernele antialergice, dar care au același efect ca și umplutura naturală.

Dacă ai alergie la materialele naturale, alege umplutura sintetică fără îndoieli. Cel mai bine ar fi să alegi un set (plapumă și perne), pentru a te asigura că eviți eficient alergenii. Completează achiziția cu un set de lenjerie de pat bine aleasă și cuverturi pentru dormitor din materiale similare.

Scapă de oboseală, alege perna ortopedică

Se spune că cel mai bun medicament este odihna. Odihna de calitate te poate ajuta să răstorni munții din loc, iar una proastă – te va obosi și mai tare, îți va tăia cheful de a realiza lucruri frumoase. Specialiștii spun că lipsa de odihnă duce la depresie. Din acest motiv, pentru a avea o stare emoțională normală, este foarte important să iei măsuri. Deci, ce faci când odihna nu este una de calitate? Doar s-a întâmplat să te trezești cu dureri de gât, capul să nu-l poți întoarce, iar corpul să refuze să te slujească. Atrage atenția la calitatea pernei tale. Poate ar fi cazul să alegi o pernă ortopedică. Acesta este un accesoriu special gândit și confecționat pentru a nu crea presiune pe porțiunea cervicală și pe coloana vertebrală, fapt care duce la oboseală și dureri în zonele respective și dureri de cap. Principalele avantaje ale pernei ortopedice sunt:

✔     menține într-o poziție corectă capul, gâtul și coloana vertebrală, oferindu-ți, totodată, libertate de mișcare.

✔     Permite o bună circulație a sângelui și nu creează presiuni pe anumite părți ale corpului.

✔     Se adaptează formei corpului tău și îți permite să îți modifici poziția de somn, fără ca să sesizezi măcar schimbarea.

✔     Permite sistemului osos să se relaxeze total.

✔     Relaxează mușchii de la nivelul gâtului, care, încordați fiind, duc deseori la dureri de cap.

✔     Împiedică o încovoiere a coloanei vertebrale atunci când dormi pe o parte,

✔     Normalizează tensiunea arterială.

✔     Normalizează somnul. Îl face liniștit, odihnitor, iar trezirea devine plăcută și revigorantă.

✔     Sunt indicate de medici persoanelor care suferă de boli ale oaselor. De exemplu: artrită, osteoartrită, prolaps de disc.

Magazinul Millitex îți oferă o gamă largă de accesorii pentru dormitor pentru ca somnul tău să fie unul de calitate. Poți alege din varietatea de perne ortopedice din Chișinău, îți poți procura una antialergică ori poți pleca acasă cu un set de lenjerie de pat pe gustul tău.



07.08 2019

Articole recente

Premiul Notorium – garanția exclusivă a calității și renumelui

Premiul Notorium – garanția exclusivă a calității...

mai mult
10.12 2019
Cum să te încălzești calitativ în plină iarnă? Pături și plapume potrivite în sezonul rece

Cum să te încălzești calitativ în plină iarnă? Păt...

mai mult
28.11 2019
Lenjerii de pat pentru copii, cum faci alegerea corectă?

Lenjerii de pat pentru copii, cum faci alegerea co...

mai mult
05.11 2019
Livrare pe întreg teritoriul Republicii Moldova
  • Livrare gratuită în Chișinău și suburbii
  • Livrare oriunde în țară - 70 lei/gratuită pentru comenzi de la 3000 lei
  • Achiți doar la livrarea produselor
  • Dacă nu eşti mulţumit de calitate, garantăm returnarea banilor