Închide
  • 1
    {{p.products.title}}
    {{ p.products.price }} lei
    {{p.products.price}} lei
Total: {{ totalInCart }} lei
La moment nu sunt produse în coș.
Completează formularul
Alege modul de livrare

Lenjerii de pat pentru copii, cum faci alegerea corectă?

Mulți părinți își pun întrebare: „Cum trebuie să aleg lenjeria de pat pentru copil?”. Cu siguranță, aceasta trebuie să fie fabricată din materiale calitative, să corespundă parametrilor patului și, desigur, să fie pe placul copilului. Sunt câțiva pași pe care trebuie să-i urmezi, pentru a nu da greș, iar noi îi vom enumera în acest articol.

Alegem materialul pentru lenjeria de pat destinată copiilor

Astăzi, piața de lenjerii de pat pentru copii din Chișinău propune un număr mare de produse, din diferite tipuri de stofă. Componența firului și felul cum aceasta a fost țesută, influențează direct parametrii stofei, corespunzător, și a întregului set de așternuturi pentru copil.

 

Cele mai cunoscute fire utilizate astăzi în producție sunt:

Bumbacul

Lenjeria de pat din bumbac are o serie de beneficii: este hipoalergenică, răcorește bine pe timp de vară, nu alunecă, nu se lipește de corp și este fină la atingere. Cel mai mare plus este caracterul său universal, fiind adaptabilă pentru orice sezon.

In

Este o alegere bună în orice perioadă a anului. Inul menține o temperatură constantă, fapt ce previne transpirația copilului în timpul somnului. Acesta este un material rezistent și care absoarbe foarte bine umiditatea. Dar, totuși există un minus - inul este prea dur pentru pielea micuțului, de aceea nu se recomandă procurarea lenjeriei din acest material.

Bambus

Lenjeriile de pat pentru copii din bambus au apărut destul de recent pe piață, dar deja au devenit populare printre părinți. Bumbacul absoarbe bine umiditatea, asigură o circulație bună a aerului, are proprietăți antimicrobiene și, totodată, este moale.

Cele mai populare tipuri de stofă utilizate în fabricarea lenjeriei de pat pentru copii

Satinul

Este o stofă ușoară, produsă din bumbac. Una dintre proprietățile de bază este rezistența sporită (specialiștii asigură că ajunge până la 250 de spălări). Satinul este neted, plăcut la atingere, nu provoacă iritații pe pielea copilului sau reacții alergice. Pe lângă aceasta, absoarbe bine umiditatea.

Ranforce

Acest tip de stofă este fabricată din fire de bumbac, extrem de rafinat. Datorită țesăturii diagonale dense, lenjeriile date sunt foarte rezistente, dar în același timp versatile și comode. Se recomandă utilizarea unor astfel de așternuturi doar pe timp de vară. Lenjeria de pat din bumbac ranforce este hipoalergică, absorbantă și sănătoasă pentru micuțul tău, deoarece asigură circulația aerului. La fel, este ușor întreținut - se curăță în mașina de spălat și se calcă fără probleme.

Poplin

Poplinul este o stofă 100% fabricată din bumbac. Dar, unii producători o concep din mătase sau fire sintetice. Lenjeria de pat pentru copii din cotton poplin este netedă și moale, izolează bine căldura și absoarbe umiditatea. Aceasta își păstrează bine forma și culoarea, chiar dacă este spălată în mașina automată. Plus, stofa de poplin este complet ecologică, hipoalergenică și complet sigură pentru copil.

Alegem imprimeurile

Consultanții magazinului Millitex recomandă alegerea culorilor lenjerii de pat în funcție de vârsta copilului:

De la 0 până la 3 ani

În această perioadă, copilul petrece cel mai mult timp în pat, de aceea este bine să alegem culori mai pastelate. La fel, nu trebuie să fie prea multe imprimeuri. Este suficient să existe o singură imagine ce va atrage atenția bebelușului. Acesta o va putea examina pentru a descoperi noi nuanțe și forme.

De la 3 până la 7 ani

Aici deja poți opta pentru lenjerii de dormitor cu imaginea eroului, personajului, jocului preferat, etc.

 

La Millitex poți găsi o gamă largă de așternuturi pentru copii cu diferite imprimeuri, care sigur vor fi pe placul micuțului.

De la 7 la 12 ani

Copilul, deși are aceleași interese, ca în perioada precedentă, s-ar putea să-i apară noi eroi și personaje pe plac, de aceea e bine să-l întrebați ce ar vrea, înainte de a cumpăra setul de lenjerie.

Adolescență

Când alegem lenjeria de pat pentru un adolescent, în primul rând trebuie să aflăm părerea lui. Așternuturile vin să accentueze personalitatea copilului, deoarece în această perioadă el va acorda o mai mare atenție individualității și „maturității” sale. Un adolescent deja poate face alegerea singur și este important să nu îl contrazici. 

Alegem gama de culori

Criteriul dat depinde de vârsta copilului, preferințele și interiorul odăii. Dar, nu trebuie să uităm că, așa cum afirmă psihologii, culorile din mediul micuțului au o directă influență asupra stărilor sale psihice. La ce totuși trebuie să atragem atenția?

 

Optează pentru culori liniștite, naturale. Evită-le pe cele populare, precum cele neon sau cu un aspect acid. O alegere inspirată ar fi variantele clasice - albastru pal, verde, verde deschis, bej, roz deschis etc. Acestea nu sunt apăsătoare și nu deranjează ochiul. 

 

  • Nuanțele albastre. Se potrivesc copiilor activi, deoarece ajută la relaxare, scot stările de încărcare emoțională acumulate toată ziua.

  • Culoarea bej stimulează apetitul de mâncare la copii.

  • Lenjeria de pat galben deschisă va stârni curiozitatea, va înveseli și îmbunătăți starea de spirit.

  • Culoarea verde va crea o atmosferă plăcută și relaxantă. Nuanțele date sunt naturale pentru ochiul nostru, prin urmare, prezența acestea în odaia copilului îl va calma și îl va predispune pentru odihnă.

  • Specialiștii recomandă să renunți la culorile întunecate. Acestea vor avea un efect deprimant, pe când cele prea deschise vor fi prea excitante pentru psihicul micuțului. 

Alege pentru sănătatea și confortul copilului

Optează pentru un produs calitativ și natural, deoarece, în primul rând, în joc e sănătatea fizică și psihică a copilului tău. Odată ce respecți pașii enumerați mai sus, probabilitatea de a face o alegere corectă este mult mai mare. S-ar putea să o dai în bara prima dată, dar nimeni nu s-a născut părinte. Plus, magazinul Millitex oferă șansa de a returna produsul timp de 30 de zile. Iar dacă nu găsești ceea de ce ai nevoie în magazin, ai posibilitatea de a procura un set de lenjerie pentru pat la comandă.

 

Nu ezita să vizitezi magazinul nostru de lenjerie de pat din Chișinău sau să faci o comandă online. La noi sigur găsești produsul perfect pentru copilul tău.

 

05.11 2019

Articole recente

Premiul Notorium – garanția exclusivă a calității și renumelui

Premiul Notorium – garanția exclusivă a calității...

mai mult
10.12 2019
Cum să te încălzești calitativ în plină iarnă? Pături și plapume potrivite în sezonul rece

Cum să te încălzești calitativ în plină iarnă? Păt...

mai mult
28.11 2019
Lenjerii de pat pentru copii, cum faci alegerea corectă?

Lenjerii de pat pentru copii, cum faci alegerea co...

mai mult
05.11 2019
Livrare pe întreg teritoriul Republicii Moldova
  • Livrare gratuită în Chișinău și suburbii
  • Livrare oriunde în țară - 70 lei/gratuită pentru comenzi de la 3000 lei
  • Achiți doar la livrarea produselor
  • Dacă nu eşti mulţumit de calitate, garantăm returnarea banilor