Accesează Millitex.md mult mai rapid.

Adaugă aplicația pe ecranul de pornire.


Nu, mulțumesc
Închide
 • 1
  {{p.products.title}}
  {{ p.products.price }} lei
  {{p.products.price}} lei
Total: {{ totalInCart }} lei
La moment nu aveți nici un produs în coș.
Completati formularul
Alege modul de livrare

Cum alegem plapuma corectă pentru un somn sănătos?

Somnul este o parte indispensabilă din viața noastră, iar de calitatea acestuia depinde cât de eficienți suntem în timpul muncii sau în programul diurn, iar pentru ca să-l facem nu doar plăcut, ci și confortabil, avem nevoie de o plapumă corespunzătoare. Fiecare gospodină de la noi are moștenită o anume plapumă din puf sau lână, pe care o ține pentru zilele mari sau pentru perioadele înfrigurate ale anului. Așa se face că e momentul să abordăm inovațiile în materie de plapumă, pentru ca alegerea pe care o facem să răspundă necesităților noastre. 

Care este dimensiunea potrivită pentru o plapumă bună? Aici aveți mână liberă, mai ales că dimensiunea variază în dependență de patul ales sau destinatarul care o va utiliza. Specialiștii recomandă ca fiind optimă, pentru bebeluși, plapuma puf cu mărime cuprinsă între 67x100 cm. Pentru copii de până la zece ani poți opta pentru o plapuma patru anotimpuri cu dimensiune de 100x140 cm, iar dacă sunteți un cuplu proaspăt căsătorit puteți savura serile reci de toamnă sub o plapumă mare din puf sau lână cu dimensiunea standard de 200x220 cm sau king size de 240x220 cm.

În cazul umpluturii există o diversitate amplă de materiale cu care poate fi căptușită plapuma ta. În primul rând, distingem două categorii de umpluturi destinate unei plapume: naturale și artificiale. La categoria celor naturale sunt atribuite: pene, fulgi, bumbac, mătase, lână, bambus sau tencel, pe când la cele artificiale pot fi atribuite fibrele sintetice asemănătoare pufului de gâscă. Apropo, o plapumă din fibră sintetică este mult mai ușor de spălat, păstrând densitatea sau togul umpluturii, dar și forma acesteia. 

Un moment important în alegerea corectă a unei plapume de puf sau lână este să ținem cont dacă sunt hipoalergenice sau nu, deoarece în prezent există multe persoane care suferă de tulburări respiratorii sau alergene. Poți cumpăra o plapumă la comanda din fulgi sintetici care nu va favoriza dezvoltarea acarienilor și alte bacterii. 

Nu putem trece cu vederea nici aspectul alegerii unei plapume în dependență de anotimp. Astfel, poți alege între o plapumă patru anotimpuri care va fi potrivită în orice situație, asigurându-ți un echilibru termic confortabil și o temperatură potrivită sau o plapumă per sezon. Acest aspect este aleatoriu și ține exclusiv de cât de mult vrei să-ți optimizezi spațiul de păstrare a pilotelor. În acest sens, sunt câteva distincții de plapume care diferă în dependență de capacitatea de izolare termică: răcoroase, călduroase și foarte călduroase. Aceste categorii răspund exclusiv așteptărilor tale ca și consumator, unele persoane având neapărată nevoie de multă căldură, pe când alții preferă răcoarea. 

Nu putem trece cu vederea nici țesătura exterioară a pilotelor, de acest criteriu depinzând capacitatea de păstrare și întreținere a plapumei. Prin urmare, se diferențiază câteva feluri de țesături: bumbac, poliester sau amestec dintre cele două. O inovație în această sferă este bumbacul cambric - un material comod, facil și ajustabil. Grație țesături sale dense acesta este mult mai rezistent și totodată mult mai comod decât analoagele sale. 

 

Important în alegerea plapumei este ca produsul să fie ușor de igienizat și de folosit, dar mai ales să-ți asigure un somn ușor și sănătos pentru o minte limpede.

03.10 2019

Articole recente

Cum alegem plapuma corectă pentru un somn sănătos?

Cum alegem plapuma corectă pentru un somn sănătos?

mai mult
03.10 2019
Cum alegem corect accesoriile pentru dormitor în funcție necesitățile personale

Cum alegem corect accesoriile pentru dormitor în f...

mai mult
07.08 2019
Cum alegi corect o plapumă - ghid detaliat

Cum alegi corect o plapumă - ghid detaliat

mai mult
03.07 2019
Livrare gratuită pe întreg teritoriul Republicii Moldova
 • Calitate garantată
 • Gama variată de produse, modele și culori
 • Showroom în centrul Chișinăului
 • Daca nu eşti mulţumit de produs, îţi returnăm banii