Închide
  • 1
    {{p.products.title}}
    {{ p.products.price }} lei
    {{p.products.price}} lei
Total: {{ totalInCart }} lei
La moment nu sunt produse în coș.
Completează formularul
Alege modul de livrare

Cum alegi corect o plapumă - ghid detaliat

Cu siguranță, la prima vedere, alegerea corectă a unei plapume de pat pare să nu aibă o importanță deosebită. Mergi la magazin, tragi cu ochiul la prețuri și culori… și parcă e de ajuns. De ce? De aceea că piața nu oferea mare diversitate, iar criteriile de selecție erau mai simple ca oricând. Totuși, prima noapte de somn cu o plapumă aleasă la nimereală poate fi o experiență destul de frustrantă și obositoare, iar de aceasta depinde enorm starea emoțională și rezultatele de a doua zi.

Deci, dacă la moment cauți o plapumă, mai jos vei găsi câteva sfaturi - cum să o alegi corect.

Temperatura corpului

 

Atunci când ne referim la temperatura corpului din timpul somnului, experții în psihosomatică recomandă principiul nici prea rece, nici prea cald. În primele 4 ore ale somnului, temperatura corpului scade, de aceea se întâmplă să simțim o ușoară senzație de frig, care poate perturba calitatea somnului. Un matur poate percepe acest lucru ca un mic discomfort, dar dacă vorbim de o plapumă pentru copii, nu poți risca. O plapumă confecționată dintr-o țesătură calitativă îți poate asigura ție și familiei tale un somn calitativ, pentru a putea acumula energia necesară pentru progresele din ziua următoare.

 

Adio sforăit sau respirație șuierătoare

 

Atunci când te-ai decis să-ți procuri un așternut de pat nou, să atragi foarte mare atenție să fie din materiale non-alergice, mai ales dacă ești o persoană sensibilă ori alegi o plapumă pentru copii. O structură necalitativă poate atrage mult praf și este un mediu prielnic pentru înmulțirea acarienilor, ceea ce poate provoca un somn agitat cu tuse, sforăit sau respirație șuierătoare. De exemplu, este călduroasă, din material natural, dar unele persoane pot fi alergice și ar reacționa mai bine la o plapumă din materiale sintetice.

 

Deci, este primordial să atragi atenția la acest detaliu, dar și la modul cum se manifestă la spălare. De regulă, se recomandă pentru plapumele din dormitor să fie spălate o dată pe săptămână în apă fierbinte de 60 grade - dar înainte de a urma acest sfat, verifică dacă materialul permite utilizarea acestei temperaturi la spălare. E mai simplu să alegi din start materiale ce permit temperaturi înalte, pentru plapumele folosite zilnic și materiale cu temperaturi medii și joase de spălare pentru plapumele fosite ocazional sau pentru decor.

 

Starea emoțională

 

Deși pare incredibil, dar plapuma pentru patul din dormitor, aleasă corect, îți poate influența pozitiv atât somnul, cât și starea psihologică și emoțională. Experții în psihologie pun mare accent pe acest detaliu, atunci când se adresează persoanelor anxioase, depresive sau supărăcioase.

Foarte mult contează greutatea plapumei alese. Aceasta ar trebui să fie ușoară ca să nu creeze disconfort în timpul somnului, dar în același timp să păstreze căldura echilibrată a corpului pentru un somn dulce. Iarna, poți opta pentru o plapumă termică, care te va încălzi la fel ca o plapumă de lână groasă, dar te va apăsa mult mai puțin în timpul somnului.

 

Țesătura

 

Acesta, probabil, este cel mai important detaliu atunci când alegi o plapumă. De ce? Pentru că dacă nu ai ales o țesătură calitativă, atunci te vei confrunta mereu cu senzația de frig sau transpirație în exces, ceea ce dezvoltă un mediu prielnic pentru bacterii, acarieni și atragerea prafului.

Cea mai bună țesătură este bumbacul. Acesta se păstrează bine la spălări repetate, iar în funcție de tipul acesteia poate fi ușor (pentru perioada de vară) sau mai complexă (pentru iarnă).

 

Dimensiuni

 

În dependență de plapuma pe care o procuri, trebuie să ai în vedere că aceasta trebuie să depășească cu câțiva cm dimensiunile patului, așa încât să-l acopere în întregime.

Dimensiunile pot varia de la un producător la altul. La Millitex veți putea găsi următoarele dimensiuni pentru plapume:

 

Tip plapumă

Dimensiuni

Baby

Junior

Plapumă pentru 1 persoană

Plapumă pentru 2 persoane

King size

 

95/1.45

1.55/2.15

1.55/2.15

1.95/2.15

2.20/2.40

 

Millitex a luat în considerare toate detaliile și a selectat pentru tine cele mai calitative plapume: pentru copii, pentru maturi, pentru o persoana sau pentru două, de dimensiuni diferite și din stofă variată. Vino în showroom-ul nostru din Chișinău și apelează la consultanții magazinului, care te vor îndruma spre alegerea ideală.

 

03.07 2019

Articole recente

Premiul Notorium – garanția exclusivă a calității și renumelui

Premiul Notorium – garanția exclusivă a calității...

mai mult
10.12 2019
Cum să te încălzești calitativ în plină iarnă? Pături și plapume potrivite în sezonul rece

Cum să te încălzești calitativ în plină iarnă? Păt...

mai mult
28.11 2019
Lenjerii de pat pentru copii, cum faci alegerea corectă?

Lenjerii de pat pentru copii, cum faci alegerea co...

mai mult
05.11 2019
Livrare pe întreg teritoriul Republicii Moldova
  • Livrare gratuită în Chișinău și suburbii
  • Livrare oriunde în țară - 70 lei/gratuită pentru comenzi de la 3000 lei
  • Achiți doar la livrarea produselor
  • Dacă nu eşti mulţumit de calitate, garantăm returnarea banilor