Închide
  • 1
    {{p.products.title}}
    {{ p.products.price }} lei
    {{p.products.price}} lei
Total: {{ totalInCart }} lei
La moment nu sunt produse în coș.
Completează formularul
Alege modul de livrare

Recomandarea specialistului: cum alegem perna si pilota

Gandeste-te cum iti place sa dormi, daca esti o persoana friguroasa sau una careia ii place senzatia de racoare, daca te foiesti si te dezvelesti in somn sau daca ai vreo alergie.

Cum imi aleg pilota
 
Pilote din materiale sintetice

  • Umplutura - exista o mare varietate de fibre sintetice folosite pentru realizarea pilotelor. Dintre acestea, cea mai fina este nanofibra a carei structura imita puful de gasca si nu provoaca alergii. Este o fibra elastica, mentine pilota intotdeauna in forma initiala si nu absoarbe deloc praful. Retine mult aer in interior, absoarbe transpiratia si permite o buna circulatie a aerului in interiorul pilotei pentru un somn sanatos si odihnitor. Toate aceste caracteristici fac din nanofibra produsul ideal pentru copii si persoanele care sufera de alergii.
  • Greutatea pilotelor sintetice variaza in general intre 175 - 500 gr/m2. Pilotele mai lejere nu depasesc insa 300 gr/m2.
  • Pentru a impiedica migrarea umpluturiii si pierderea caldurii in timpul noptii, tesatura de acoperire poate avea design in carouri, dungi, cercuri etc.

Intretinerea pilotelor sintetice:

  • Pilota trebuie scuturata, aerisita si spalata periodic. Puteti spala pilota de 1-2 ori pe an in masina, conform recomandarilor fabricantului (vezi eticheta produsului). Pentru orice model de pilota te sfatuim sa folosesti o cantitate mica de detergent delicat, fara balsam. Uscarea se va realiza in uscator dupa ce ai selectat un program de uscare moderata. La mijlocul programului se scoate pilota din uscator si se scutura foarte bine.
  • Pentru pilotele de mari dimensiuni iti recomandam sa folosesti serviciile unei spalatorii profesionale.
  • Durata de utilizare a unei pilote cu umplutura sintetica este de ~5 ani

Pilote din materiale naturale

Umplutura – sunt folosite diverse materiale pentru realizarea pilotelor naturale:

  • Puf si pana de gasca
  • Bambus
  • Lana

a) Pilota naturala cu umplutura de puf si pana de gasca

Pana de gasca este curbata si determina forma si structura umpluturii pilotei. Puful de gasca are o structura foarte fina care ii permite sa inmagazineze o cantitate mare de aer. Astfel pilota va reveni usor la forma initiala dupa comprimare. 

Cu cat umplutura contine mai mult puf de gasca, cu atat pilota va fi mai calduroasa, mai lejera si cu mai mult volum. Puful de gasca permite o foarte buna circulatie a aerului in interiorul pilotei si absoarbe umiditatea.

b) Pilota naturala cu umplutura de lana

Lana este fibra de origine animala cea mai utilizata; are o structura chimica complexa peste 21 aminoacizi. Este un foarte bun izolant, mentine temperatura constanta si ofera protectie atat impotriva caldurii in timpul verii, cat si impotriva frigului in timpul iernii, datorita continului de lanolina. In felul acesta, folosind pilota de lana corpul tau va fi incalzit exact cat ai nevoie pentru confort maxim.

Este recomandata si celor care transpira in mod excesiv deoarece lana are capacitatea de a absorbi umiditatea fara a se umezi. Fibrele de lana au un mecanism de auto-aparare care impinge umezeala catre varfurile acestora, de unde se evapora singura. Ceea ce inseamna ca transpiratia nu va ajunge niciodata in mijlocul pilotei de lana.

Lana este un produs 100% biodegradabil si regenerabil. Pilotele cu umplutura din lana sunt potrivite pentru orice anotimp, sunt hipoalergice si complet lipsite de chimicale.

c) Pilota naturala cu umplutura de bambus

Pilota de bambus este deosebita fata de restul pilotelor. Structura cu goluri de aer in interior a fibrei de bambus este cea care confera calitati speciale acestui material: racoare vara si caldura iarna. Fibra de bambus e cu 40% mai absorbanta decat cea din bumbac. Nu vei avea niciun fel de disconfort - proprietatile antistatice ale fibrei de bambus impiedica lipirea de piele a acestei pilote.

Bambusul e cea mai mare specie de “iarba” de pe planeta. Creste uimitor de repede (unele varietati cresc cu 50 de cm/zi), atinge inaltimea maxima in 3 luni si ajunge la maturitate in 3 – 4 ani. Bambusul are si proprietati antimicrobiene - nu sunt utilizate pesticide si ingrasaminte pentru culturile de bambus, procesarea este eco-friendly si se bazeaza doar pe abur si fierbere. Sunt ideale pentru persoanele care sufera de alergii si astm.

Tesatura de acoperire:

Calitatea acestei tesaturi este foarte importanta in cazul pilotelor naturale intrucat ea reprezinta garantia etansietatii umpluturii. Pentru a impiedica migrarea umpluturii si pierderea caldurii in timpul noptii, tesatura de acoperire poate avea design in carouri, dungi, cercuri, oite etc

Intretinerea pilotelor naturale:

Pilota trebuie scuturata, aerisita si spalata periodic. Puteti spala pilota de puf si pana de 1-2 ori pe an in masina, conform recomandarilor fabricantului (vezi eticheta produsului). 

Te sfatuim sa folosesti o cantitate mica de detergent delicat, fara balsam pentru lenjeria de pat. Uscarea se va realiza in uscator dupa ce ai selectat un program de uscare moderata. Foloseste mingi de tenis speciale pentru uscator in cazul pilotelor de puf si pana pentru ca umplutura sa revina la forma initiala. Poti opta si pentru curatarea chimica.

Inainte de reutilizare, asigura-te ca pilota de puf si pana este foarte bine uscata. Trebuie bine scuturata pentru a-i reda forma initiala.

Pentru pilotele de bambus si lana recomandam folosirea serviciilor unei spalatorii profesionale.

Durata de utilizare a unei pilote cu umplutura de puf si pana, lana sau bambus este de aproximativ 10 ani.

Sfaturi pentru alegerea pilotei:

  • O pilota foarte calduroasa pentru camere racoroase in care temperatura nu depaseste 18 grade
  • O pilota calduroasa pentru camere cu temperatura cuprinsa intre 18-22 grade
  • O pilota lejera pentru camere in care temperatura depaseste 22 grade sau pentru utilizarea pe timpul verii
  • O pilota 4 anotimpuri pentru cei care doresc ca pilota sa fie adaptata sezonului

Cum imi aleg perna

Calitatea somnului influenteaza calitatea vietii personale, profesionale sau de familie. Pentru a te bucura de un somn odihnitor trebuie sa alegi perna care tine seama de nevoile tale specifice. Perna asigura mentinerea corecta a coloanei in zona cervicala si de aceea trebuie aleasa cu atentie si schimbata periodic (o data la 2 ani).

Daca dormi pe spate sau pe o parte, te sfatuim sa alegi o perna cu volum. Daca dormi pe burta, iti recomandam o perna plata. Pediatrii interzic culcarea copiilor cu varsta mai mica de 3 ani pe perna.

Perne sintetice

Exista mai multe tipuri de fibre sintetice folosite pentru realizarea pernelor; fibrele au forme si proprietati diferite:
• fibrele siliconate pastreaza aerul si ii ofera capacitate de izolare
• microfibra sau nanofibra este foarte fina si imita puful de gasca

Acestea au un raport bun calitate-pret, insa durata de utilizare este mai redusa decat in cazul pernelor cu umplutura naturala.

Greutatea umpluturii:

Acest criteriu iti ofera informatii asupra aspectului pernei. Pentru a dormi foarte bine este important sa alegi perna care iti ofera o sustinere adaptata modului in care dormi. Calitatea somnului depinde si de inaltimea pernei.

Astfel, cu cat gramajul creste cu atat perna va avea mai mult volum si ofera mai mult suport celor care obisnuiesc sa doarma pe spate sau pe o parte. Cu cat gramajul este mai mic, perna va fi mai plata si ofera sustinerea potrivita celor care dorm pe burta.

O perna adaptata pozitiei de dormit va permite relaxarea muschilor capului, cefei si umerilor si vei beneficia de un somn reparator.

Intretinerea pernelor sintetice

Poti spala perna in masina la 30 grade, conform recomandarilor fabricantului (vezi eticheta produsului). Pentru orice model de perna te sfatuim sa folosesti o cantitate mica de detergent delicat, fara balsam.

Perne naturale

Exista mai multe tipuri de materiale naturale folosite pentru realizarea acestora:
• puf si pana de gasca
• lana
• bambus

Perne cu puf si pana de gasca

Aceasta umplutura respira si absoarbe transpiratia. Penele de gasca cresc fermitatea pernei. Puful de gasca este materialul natural cel mai nobil. El da rezilienta, elasticitate si volum pernei tale.

Este important sa alegi perna care se potriveste cel mai bine greutatii tale, modului tau de a dormi si placerii tale de a dormi pe o perna cu volum. Astfel, cu cat perna contine mai mult puf, are mai mult volum si sustine capul mai sus. 

Acest confort corespunde celor care dorm pe spate sau pe o parte. Cei care dorm pe burta au nevoie de mai putina sustinere si vor cauta o perna plata.

Pernele naturale nu se taseaza atat de repede precum cele sintetice. Ele iti vor oferi o sustinere de calitate o perioada lunga de timp.

Perne de lana

Lana are fermitate medie si retine bine forma. Astfel, perna de lana poate fi o optiune atat pentru cei care dorm pe perne tari, cat si pentru cei ce prefera o perna mai moale. Lana este fibra de origine animala cea mai utilizata; in structura ei chimica complexa se gasesc peste 21 aminoacizi.

Este recomandata si celor care transpira in mod excesiv deoarece lana are capacitatea de a absorbi umiditatea fara a se umezi. Fibrele de lana au un mecanism de auto-aparare care impinge umezeala catre varfurile acestora, de unde se evapora singura. Ceea ce inseamna ca transpiratia nu va ajunge niciodata in mijlocul pernei de lana.

Perne de bambus

Folosita intr-un anotimp calduros, perna de bambus isi pastreaza constant racoarea, caldura eliberandu-se intr-o secunda. Pernele de bambus au si un beneficiu cosmetic - bambusul contine pectina din miere care este foarte sanatoasa pentru piele si este folosita cu succes si in industria farmaceutica

Fibra de bambus e cu 40% mai absorbanta decat cea din bumbac.

Tesatura de acoperire

Calitatea acestei tesaturi este foarte importanta in cazul pernelor naturale caci ea reprezinta garantia etansietatii umpluturi. Bumbacul folosit trebuie sa aiba min 91 fire /cm2.

Intretinerea pernelor naturale

  • Pentru a te bucura in permanenta de o perna curata si fara acarieni, este important sa aerisesti bine dormitorul. Recomandam expunerea pernei la soare vara si la frig iarna. Acarieni nu suporta expunerea la soare si nici temperaturi mai mici de 15 grade.
  • Perna de puf si pana se curata usor in masina de spalat si se usuca in uscator. Poti spala perna o data la 3 luni in masina la o temperatura de 30 grade, cu o cantitate mica de detergent delicat. Foloseste mingi de tenis speciale pentru uscator in cazul pernelor de puf si pana pentru ca umplutura sa revina la forma initiala. Le poti usca si la soare, dar asigura-te ca a disparut toata umiditatea din perna.
  • Puteti opta si pentru curatarea chimica.
  • Pentru pernele cu umplutura din bambus sau lana recomandam folosirea serviciilor unei spalatorii profesionale.

Pernele ergonomice

Acestea iau forma capului si ofera sustinere perfecta coloanei in zona cervicala.

Umplutura poate fi realizata din:

  • Latex pentru o sustinere perfecta.
  • Spuma cu memorie de forma se adapteaza perfect formei capului pentru relaxare si confort maxim. Acest material revolutionar te ajuta sa scapi de durerile cervicale.

Daca iti place sa dormi pe o parte, iti recomandam sa asezi capul pe partea mai ridicata. Daca iti place sa dormi pe spate, aseaza capul pe partea mai joasa ca sa fie la acelasi nivel cu restul corpului. Umerii se vor relaxa si te vei bucura de un somn odihnitor.

Atunci cand schimbi perna clasica cu cea ergonomica, vei avea nevoie de cateva zile sa te obisnuiesti cu noua perna.

Intretinerea pernelor ergonomice

  • Doar husa se poate spala. O poti spala in masina sau de mana in functie de recomandarile producatorului.
  • Nu spala niciodata latexul sau spuma cu memorie, se vor deteriora iremediabil.
30.04 2018

Articole recente

Premiul Notorium – garanția exclusivă a calității și renumelui

Premiul Notorium – garanția exclusivă a calității...

mai mult
10.12 2019
Cum să te încălzești calitativ în plină iarnă? Pături și plapume potrivite în sezonul rece

Cum să te încălzești calitativ în plină iarnă? Păt...

mai mult
28.11 2019
Lenjerii de pat pentru copii, cum faci alegerea corectă?

Lenjerii de pat pentru copii, cum faci alegerea co...

mai mult
05.11 2019
Livrare pe întreg teritoriul Republicii Moldova
  • Livrare gratuită în Chișinău și suburbii
  • Livrare oriunde în țară - 70 lei/gratuită pentru comenzi de la 3000 lei
  • Achiți doar la livrarea produselor
  • Dacă nu eşti mulţumit de calitate, garantăm returnarea banilor